37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Недеља 31 05 2020
Ћирилица
Промените величину слова:
Поштовани,

Новооснованим предузетницима, пољопривредним газдинствима, микро и малим привредним друштвима старости до две године, као и свима који су заинтересовани за отпочињање сопственог бизниса и развој пословања, од 31.10.2019. године на располагању је нови национални „Програм промоције предузетништва и самозапошљавања“, који, као свеобухватна подршка, представља снажан развојни подстицај привреди Србије. У том циљу ПКС РПК Крушевац организује презентацију  Програма, у петак 22.11.2019. године од 13:00 часова, у сали ПКС РПК Крушевац.

Циљ Програма је подстицај развоја предузетништва кроз обједињену подршку за оснивање нових привредних субјеката. Програм има за циљ да подстакне самозапошљавање у одговарајућем сегменту и допринесе одрживом развоју и стварању нових радних места у Србији.

Циљна група Програма су почетници у пословању (почетници који нису регистровани, морају да се региструју  до добијања средстава)  и привредни субјекти не старији од 24 месеца.

 

Програм промоције предузетништва и самозапошљавања обухвата све кључне аспекте подршке неопходне за успех старт ап пројеката - петодневну обуку за израду пословно - инвестиционог плана, повољне банкарске кредите код комерцијалних банака, партнера у пројекту, гаранцију за кредите банака партнера, бесповратна средства (грант) корисницима који успешно отплате кредит  у износу до 20 одсто укупног инвестиционог улагања које се финансира у оквиру Програма (максималан износ бесповратних средстава 360.000,00 динара). Повољни банкарски кредити у максималном износу од 3.600.000,00 динара додељиваће се за финансирање инвестиција (набавку производне опреме, машина, постројења, садница, куповину или адаптацију пословног или производног простора) као и за обртна средства, уз повољне услове отплате и погодности у виду ниже каматне стопе која је фиксна у максималном износу од 5,99% на годишњем нивоу.

Информација о Програму, као и документација неопходна за учешће у Програму, могу се преузети са сајта Министарства привреде

https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-podnosenje-zahteva-za-kredite-obezbedjene-garancijom-fonda-za-razvoj-i-ucestvovanje-u-besplatnoj-obuci-u-skladu-sa-programom-promocije-preduzetnistva-i-samozaposljavanja/ и са сајта ПКС https://pks.rs/komorske-usluge/start-up

 

Сви заинтересовани своју пријаву за учешће на Инфо дану могу послати на мејл адресу: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели и Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели , најкасније до четвртка 21.11.2019. године до 10:00 часова. Контакт особе у ПКС- РПК Крушевац су  Марија Весковић, самостални стручни сарадник за услуге T: 037 211 131 и Невена Ђурић T:037 441 128.