37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Уторак 14 08 2018
Ћирилица
  
  
Промените величину слова:
У општини Трстеник се и ове године на две локације на Западној Морави пливало за Часни богојављански крст: у месту Бресно Поље и на градској плажи у Трстенику.

Са благословом Његовог преосвештенства епископа крушевачког господина Давида, код скеле која спаја општину Трстеник и Крушевац у месту Бресно Поље, 14. пут за редом одржано је Витешко надметање за Часни богојављенски крст. У овом месту, рекордна 132 такмичара, међу којима је било и две даме, борило се за Часни богојављански крст који је освојио осамнаестогодишњи Михајло Аџић.

bogojavljenje1_m bogojavljenje2_m
Милић Павловић и Драги Несторовић
приликом ломљења колача 
Пливачи за Часни богојављенски крст

Ово такмичење већ 14. година заједнички организују Општина Трстеник и град Крушевац. Надметању такмичара присуствовали председник Скупштине Трстеник, Милић Павловић и градоначелник Крушевца, Драги Несторовић.

Том приликом председник Скупштине Трстеник, Милић Паловић изразио је задовољство што ова манифестација из године у годину окупља све већи број такмичара:

Задовољство ми је што је, поред осталих, овај овај догађај прерастао у традицију која спаја Трстеник и Крушевац. Поносан сам што мештани са ове и са оне стране Мораве, из године у годин, успешно организују један овакав догађај и што он постаје све масовнији. Драго ми је што смо у прилици да подржимо овакве манифестације и то ћемо чинити и надаље. Свим витезовима који ће се данас борити за часни богојављански крст желим пуно среће.“ рекао је председник Скупштине Трстеник, Милић Павловић.
bogojavljenje3_m

bogojavljenje4_m
Михајло Аџић, освајач Часног
крста у Бресном Пољу 
Марко Милићевић, освајч Часног крста на
градској плажи у Трстенику 

У исто време и на градској плажи у Трстенику, после паузе од преко четрдесет година, 26 пливача, се други пут за редом, надметало за Богојављански крст. Освајач Часног крста ове године је двадесет шестогодишњи Марко Милићевић.