37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Четвртак 15 11 2018
Ћирилица
  
  
SRPSKI                                ENGLISH
Српски                           English

pocetna1

Промените величину слова:
У општини Трстеник активна су привредна друштва и предузетничке радње у приватном власништву. Они полако преузимају улогу носиоца привредног развоја општине, јер остварују реалне приходе и запошљавају раднике.На иницијативу председника општине, Мирослава Алексића, запослени у Одсеку за привреду и одрживи развој и члан Општинског већа задужен за МСП сектор, Грујица Спасојевић су у месецу септембру обишли двадесетак фирми у општини. Планирана је посета још толико фирми. Циљ ових посета је да се у непосредном разговору са власницима и одговорним лицима у фирмама поразговара о могућностима за побољшање сарадње локалне самоуправе и привредника. Привредници имају проблеме чије решење је у надлежности локалне самоуправе, а чије решење може довести до проширења обима посла и запошљавање нових радника. Заједнички је став да поред сталног трагања за потенцијалним новим инвеститорима , локална самоуправа мора више да поклони пажњу постојећој пословној заједници и да се у већем броју постојећих фирми реалнији потенцијали за нова запошљавања.
Након посета стручне службе направиће анализу потреба привреде и о томе информисати привредни савет општине Трстеник који ће дати предлоге општинском већу и председнику општине за предузимање конкретних мера у надлежности локалне самоуправе.
Није реално да се обиђу све фирме на подручју општине Трстеник, али зато сваки заинтересован привредник може попуњавањем УПИТНИКА изнети своје проблеме и сугестије за побољшање пословног амбијента у општини Трстеник на чему се унапред захваљујемо.

Одсек за привреду и одрживи развој


Преузмите УПИТНИК: word