37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Субота 22 09 2018
Ћирилица
  
  
SRPSKI                                ENGLISH
Српски                           English

sistem48app

statut1

 

budze1t

 

sluzbeni_list

konkursi

zastita

sistematizacija

odluka

 

spisak

 

vodna_knjiga

 
swirl 

zasticeni_kupac

swirl

planiranje_budzeta_2016

swirl

zahtev_infor_javni_znacaj

swirl

 

tribina


stalna_konferencija_gradova_fb

pocetna1

Сервисне информације

Почетна страна Саветовалиште за труднице у Дому здравља у Трстенику, добило је опрему вредности 1,5 милиона динара
Промените величину слова:
Саветовалиште за труднице у Дому здравља у Трстенику, захваљујући помоћи министарства за популациону политику, а кроз пројекат "Мере популационе политике", добило је опрему вредности 1,5 милиона динара.

Дом здравља је добио апарате за гинекологију, колпоскоп, хируршки нож и други инвентар.

Поред опремања саветовалишта за труднице средства су утрошена и за обуку медицинских сестара за психофизичку припрему трудница и за обуку доктора, који су тренутно на специјализацији за колпоскопију и цитологију.

Драгица Пејчић, начелница гинекологије у Дому здравља "Сава Станојевић" у Трстенику рекла је данас да су унапредили Саветовалиште за труднице тиме што су отворили школицу за психофозичку припрему трудница.

"Опремили смо салу за припрему трудница и обучили две бабице, које ће школицу водити и труднице припремити за порођај, али и за све оно што их чека након порођаја", рекла је Пејчић.

Милена Турк, народна посланица, казала је да су средства од 1,5 милиона динара обезбеђена захваљујући министарству за популациону политку.

"Надамо се да ће уз мере популационе политике локалне самоуправе у Трстенику, и уз помоћ Владе Србије, заједно променити демографску слику.

Већ смо предвидели да родитељи који добију прво дете добију значајнија средства, која ће породице финансијски растеретити", казала је Турк.

Александар Ћирић, председник општине Трстеник рекао је данас у ДЗ у Трстенику да је проблем са демографијом у овом граду, лоциран као један од највећих проблема.

"Накнаду за новорођену децу смо повећали са 10.000 на 17.000 динара, незапослене породиље добијају накнаду од 10.000 динара месечно, накнаду за вантелесну оплодњу смо повећали са 70.000 на 250.000 динара", рекао је Ћирић.

 
 
m1_m m2_m
m3_m m4_m

trstenicani baner_levo_tot_gray Народни универзитет skgoGray
oup_baner_gray baner_levo_komstan Телевизија Трстеник baner_levo_direkcija
socijalaTSgray Народна библиотека domzdravlja scGray