37240 Трстеник, Кнегиње Милице 5 - Телефон: 381 (0)37 714-333; 714-598

Добродошли на званични сајт општине Трстеник

Недеља 20 06 2021
Ћирилица
Webp.net-gifmaker
call_s

sistem48app

stambene_zajednice

 

pecat

 

statut1

 
JNMZTrstenik

poslovnik

 

budze1t

 

sluzbeni_list

konkursi

zastita

dz

sistematizacija

odluka

kodeks

strateg


izvestaj2019

 

spisak

 

vodna_knjiga

 
swirl 

zasticeni_kupac


swirl

zahtev_infor_javni_znacaj

swirl

 

tribina


stalna_konferencija_gradova_fb

pocetna1

Почетна страна Подршка пољопривредним произвођачима кроз откуп тржишних вишкова товних јунади
Промените величину слова:
shutterstock_16662757-735x303

Влада Републике Србије је у циљу обезбедђивања подршке произвођачима товне јунади, објавила Уредбу о утврђивању Програма финансијске подршке пољопривредним произвођачима кроз откуп тржишних вишкова товних јунади у отежаним економским условима услед пандемије COVID-19 изазване вирусом SARS-CоV-2.

Право на финансијску подршку у складу са овим Програмом има привредни субјект- откупљивач, који обавља делатност у објекту за клање животиња, односно објекту за производњу и промет хране животињског порекла са седиштем у Републици Србији, који има извозну дозволу и извршио је откуп тржишних вишкова јунади од пољопривредних произвођача у периоду од 5. септембра до 30. октобра 2020. године.

Финансијска подршка за откуп тржишних вишкова утврђује се у износу од 26 динара по килограму живе мере за откупљену јунад за клање и прераду намењену извозу и то за грла минималне тежине 600 килограма по цени која није мања од 252 динара по килограму.

Откупљивачи подносе захтев за финансијску подршку по основу овог програма до 5. новембра 2020. године.

Посредством привредних субјеката за откуп тржишних вишкова товних јунади, пољопривредним произвођачима је обезбеђен пласман утовељених јунади по цени не мањој од 252 динара по килограму. Такође, за иста грла пољопривредни произвођачи остварују и подстицај за тов јунади за који се захтеви подносе сваке године и то у периоду од 1. фебрурара 2021. године до 31. јула 2021. године.

Уредба о утврђивању Програма финансијске подршке пољопривредним произвођачима кроз откуп тржишних вишкова товних јунади у отежаним економ pdf

trstenicani baner_levo_tot_gray Народни универзитет skgoGray
oup_baner_gray baner_levo_komstan Телевизија Трстеник baner_levo_direkcija
socijalaTSgray Народна библиотека domzdravlja scGray