Вести
>- Нови ултразвучни спирометар у Дому здравља "Др Сава Станојевић"
- Нови стерилизатор у Дому здравља "Др Сава Станојевић"
- Завршени радови на реконструкцији крова у ОШ "Јован Јовановић Змај" у Стопањи
- Пролећни фестивал цвећа у Трстенику
- Донација слушног апарата
- Донација средстава Основној школи "Јован Јовановић Змај"
(„Службени гласник РС”, бр. 151/20, 152/20, 153/20, 156/20, 158/20, 1/21, 17/21, 19/21, 22/21 и 29/21), на предлог Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID-19,
Министар здравља доноси
Министар здравља доноси
о измени Наредбе о радном времену и просторним ограничењима за време неповољне епидемиолошке ситуације током трајања заразне болести COVID-19
1. У Наредби о радном времену и просторним ограничењима за време неповољне епидемиолошке ситуације током трајања заразне болести COVID-19 ("Службени гласник РС", бр. 33/21, 36/21 и 38/21) тачка 2. мења се и гласи:
- ''2. Почев од 7. маја 2021. године године у радном времену сваког дана од 06.00 до 22.00 часа могу радити угоститељски објекти.
У затвореном делу угоститељског обекта мора се обезбедити да:
- корисници услуга морају носити заштитне маске све време боравка у објекту (у моментима када не конзумирају храну или пиће),
- запослени морају носити заштине маске, нарочито приликом припреме хране и пића и услуживања,
- не може се репродуковати, односно емитовати музика или изводити музичко-сценски програм уживо (тзв.жива музика) после 18.00 часова,
- укупна попуњеност објекта не може вити већа од 50% максималне попуњености, и
- на улазу мора видно бити истакнута корисна површина целог објекта, односно простора и број лица која могу бити присутна (под корисним површином подразумева се услужни део, односно изузимају се помоћне просторије, тоалети, магацини и сл.) и обавеза посетиоца да носе заштитне маске.
У отвореном делу угоститељског објекта мора се обезбедити да:
- корисници услуга морају носити заштитне маске све време боравка у објекту (у моментима када не конзумирају храну или пиће),
- запослени морају носити заштине маске, нарочито приликом припреме хране и пића и услуживања,
- између столова мора бити размак од најмање два метра, тако што се тај размак рачуна између особа које седе за различитим столовима,
- за столом не може седети више од пет особа,
- уколико не постоје столови и столице за седење на отвореном делу, растојање између свих присутних лица на отвореном делу мора бити такво да на сваких 9 метара квадратних може боравити само једно лице,
- отворени део објекта мора бити физички одељен од јавне површине у смислу да се мора поставити физичка препрека (баријера) између тог дела и јавне површине тако да између корисника услуга и лица на јавној површини буде размак од минимум 3 метра,
- не може се репродуковати, односно емитовати музика или изводити музичко-сценски програм уживо (тзв.жива музика) после 18.00 часова.''
2. Ова Наредба ступа на снагу даном објављивања у ''Службеном гласнику Републике Србије''.
Број 500-01-00130/1/2021-26
У Београду, 6. маја 2021. године
Министар
др Златибор Лончар, с.р.